Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kepler Chevreux - Βull market στις ευρωαγορές το 2014 - Ισχυρό χαρτί τα small και mid caps

Kepler Chevreux - Βull market στις ευρωαγορές το 2014 - Ισχυρό χαρτί τα small και mid caps
Eυκαιρίες για αγορές φθηνών μετοχών γεννά η ουκρανική κρίση
Διατήρηση της bull market στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 προβλέπει η Kepler Chevreux, αποτιμώντας το σύνολο των εξελίξεων που σημειώνονται τόσο εντός, όσο και εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.
"Οι προσδοκίες των επενδυτών είναι τέτοιες που μπορούν να διατηρήσουν ζωντανή τη bull market στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους", υποστηρίζουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, ειδική έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European investment notes - Spring in the air", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνουν, το ισχυρό χαρτί για μεγάλα κέρδη στις ευρωαγορές το 2014 είναι το ίδιο που ίσχυε και το 2013. Οι εταιρείες μικρής (small caps) και μεσαίας κεφαλαιοποίησης (mid caps).
H Kepler Chevreux προειδοποιεί πως κάθε πρόβλεψη για την πορεία της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας παρουσιάζεται εξαιρετικά αδύναμη. Συγκεκριμένα, τοποθετεί στο +1,5% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το τρέχον έτος, 2014.
Όπως εξηγεί στη συνέχεια, η σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από το τέλος της αυστηρής περιόδου επιβολής λιτότητας. Η λιτότητα συνεχίζει να εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη, αλλά με σαφώς ηπιότερους ρυθμούς.
Ωστόσο, όπως διαμηνύει, η ουσιαστική ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηριχθεί στην τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και στη διαρκή ισχυροποίηση του ιδιωτικού τομέα. Το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης έχει ανάγκη από βελτίωση της παραγωγικότητας και άνοδο του πληθωρισμού.
"Η συζήτηση για τον κίνδυνο μιας μακράς περιόδου χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη μόλις ξεκίνησε... Η ΕΚΤ δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί να αναλάβει δράση", σχολιάζουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.


Toυρκία vs Ελλάδα - Τα ομόλογα ωθούν τις μετοχές




Η ουκρανική κρίση
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Kepler Chevreux, οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία - με επίκεντρο την περιοχή της Κριμαίας - που έχουν προκαλέσει αναβρασμό στη διεθνή κοινότητα και έχουν κλονίσει τις διεθνείς αγορές δεν είναι τίποτα... περισσότερο από νέα επενδυτική ευκαιρία.
Όπως επισημαίνουν, η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης είναι μια ακόμη επενδυτική ευκαιρία - σε αυτή τη φάση - για αγορές φθηνών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης