Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank - Το ελληνικό story αναθερμαίνεται - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει

Deutsche Bank - Το ελληνικό story αναθερμαίνεται - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει
Διαφαίνονται ενδείξεις πως η ελληνική οικονομία αποκτά momentum
Ξεκάθαρη βελτίωση του ελληνικού story διαπιστώνει η Deutsche Bank, την ώρα που οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας βρίσκονται στο κρισιμότερο στάδιο, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά έως το Eurogroup της Δευτέρας.
"Κατά γενική ομολογία, η κατάσταση της Ελλάδας είναι σαφές πως βελτιώνεται. Διαφαίνονται ενδείξεις πως η οικονομία αποκτά momentum", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Mark Wall, επικεφαλής αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.
H είδηση πως η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, νωρίτερα του αρχικού χρονοδιαγράμματος, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, επισημαίνει ο Wall.
To βελτιωμένο outlook για την ελληνική οικονομία οδήγησε τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2012, ημερομηνία ορόσημο για την Αθήνα, αφού τότε έλαβε χώρα η αναδιάρθρωση του χρέους (PSI+).
Μάλιστα, οι αποδόσεις για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 ετών, υποχωρώντας περισσότερο από τις αποδόσεις των 30ετών ομολόγων για πρώτη φορά από το 2013. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη ένδειξη πως η εμπιστοσύνη των αγορών επιστρέφει στην ελληνική οικονομία.
"Υπάρχουν θετικά μηνύματα από την Ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να κάτσουν στο τραπέζι με την ελληνική πλευρά και να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αυτό θα συμβεί, αλλά θα συμβεί αργότερα το καλοκαίρι", σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο αναλυτής της Deutsche Bank.
"Από όλα τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Το κλίμα αυτό επιδρά στην ελληνική αγορά και στα ελληνικά assets", υποστηρίζει ο Mark Wall.
"Η ελληνική κυβέρνηση, στη μάχη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επιχειρεί να αποφύγει κάθε συμβιβασμό, ώστε να μη βρεθεί αντιμετώπει με αρνητικές εκπλήξεις στις επικείμενες, κρίσιμες εκλογές του Μαϊου. Η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι εύθραυστη και η ίδια το γνωρίζει αυτό καλά", σχολιάζουν, από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Citigroup, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις.
"H Aθήνα χρειάζεται τη δόση και μάλιστα άμεσα. Τον Μάιο περιμένουν... οι επόμενες λήξεις ομολόγων", προσθέτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης