Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οcto Finances - Οι Ευρωπαίοι θα συναινέσουν σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς αντιστάσεις - Υπάρχουν προοπτικές στα ελληνικά ομόλογα

Οcto Finances - Οι Ευρωπαίοι θα συναινέσουν σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χωρίς αντιστάσεις - Υπάρχουν προοπτικές στα ελληνικά ομόλογα
Παρά το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, τα ελληνικά τραπεζικά ομόλογα ακολούθησαν μια σταθερή πορεία
Στο μικροσκόπιο της Οcto Finances μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση - την περασμένη Πέμπτη - των αποτελεσμάτων των stress tests από την Τράπεζα της Ελλάδος.
"Οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου", υποστηρίζει η Οcto Finances, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Creditorial 10 March 2014", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει, για αρκετές ημέρες το κλίμα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά αβέβαιο, με αιχμή τις τραπεζικές εξελίξεις. Οι φόβοι πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κρατική στήριξη οργίαζαν, αφού τα σενάρια για την ανάγκη ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα προκαλούσαν μεγάλες διπλωματικές εμπλοκές.
Ωστόσο, παρά το κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών, τα ελληνικά τραπεζικά ομόλογα ακολούθησαν μια σταθερή πορεία, ενώ την ίδια ώρα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έβαιναν μειούμενες. Δεν υπήρξε κανένας πανικός στις αγορές.
Πλέον οι φόβοι αυτοί εξαφανίστηκαν. Οι συστημικές ελληνικές τράπεζες θα επιχειρήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές. Ήδη η Πειραιώς και η Alpha Bank ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. και 1,2 δισ. αντίστοιχα.
"Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται", αναγνωρίζει η Οcto Finances, αποτιμώντας την πορεία της οικονομίας.
Όπως ωστόσο σημειώνει, το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα για την Αθήνα δεν είναι άλλο από την επίσημη έναρξη διαλόγου για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Πιθανότατα οι πιστωτές της Ελλάδας θα συναινέσουν σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χωρίς μεγάλες αντιστάσεις. Υπό το πρίσμα αυτό, συνεχίζουν να διαφαίνονται προοπτικές στα ελληνικά ομόλογα", καταλήγει η Οcto Finances.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης