Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Περιορισμένη η επίδραση της ουκρανικής κρίσης στην Ευρωζώνη - Aρκεί να μην υπάρξει πρόβλημα ενεργειακού εφοδιασμού

JP Morgan - Περιορισμένη η επίδραση της ουκρανικής κρίσης στην Ευρωζώνη - Aρκεί να μην υπάρξει πρόβλημα ενεργειακού εφοδιασμού
Αυξημένο το γεωπολιτικό ρίσκο, αλλά η αναπτυξιακή προοπτική «κρατάει»
Περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, εφόσον δεν δημιουργηθεί πρόβλημα με τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.
Oι αναλυτές της JP Morgan, σε ανάλυσή τους για την παγκόσμια οικονομία, εκτιμούν ότι προέκυψαν καθοδικοί κίνδυνοι στην ευρωζώνη με την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ωστόσο, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προβλέπει ότι οι επιπτώσεις θα παραμείνουν περιορισμένες, από τη στιγμή που δεν παρακωλύεται ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης.
Σε αντίθεση με τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι δείκτες ανάπτυξης για την ευρωζώνη ακολουθούν ανοδική πορεία, γεγονός που οφείλεται ενδεχομένως στη σημαντική ανοδική αναθεώρηση των μεταποιητικών δεικτών PMI τον Φεβρουάριο.
Τα στοιχεία ήταν θετικά και εξακολουθούν να καταδεικνύουν μια πολύ καλή απόδοση για τις χώρες της περιφέρειας.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για τις ισχυρές βιομηχανικές παραγγελίες και την παραγωγή στη Γερμανία.

Αισθητή η οικονομική ζημιά σε Ρωσία, Ουκρανία
Οι αναλυτές του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού, εκτιμούν ότι η γεωπολιτική αναταραχή στην Ουκρανία, θα παραμείνει περιορισμένη, ακόμη και αν η ένταση διατηρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η οικονομική ζημιά σε Ρωσία και Ουκρανία θα γίνει αισθητή.
Η JP Morgan, προχώρησε στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, για την Ουκρανία, οι αναλυτές αναμένουν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 3,2% το 2014, έναντι ανάπτυξης 0,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Η αναθεώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπίσει τα δίδυμα ελλείμματα.
Όσον αφορά τη Ρωσία, η JP Morgan, υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το 2014, σε ανάπτυξη 0,8% από 1,8%, καθώς η εγχώρια ζήτηση υφίσταται πλήγμα από την χαμηλότερη εμπιστοσύνη και τις πιο «σφικτές» χρηματοοικονομικές συνθήκες, ενώ παράλληλα εντοπίζει καθοδικούς κινδύνους εφεξής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης