Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μarketwatch - Αποπληθωρισμός, ο νέος εξαγώγιμος ευρωπαϊκός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

Μarketwatch - Αποπληθωρισμός, ο νέος εξαγώγιμος ευρωπαϊκός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία
Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού
Ποιο είναι το νέο "καυτό" εξαγώγιμο προϊόν της Ευρωζώνης; Ο αποπληθωρισμός, απαντά το πρακτορείο Marketwatch, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, με αιχμή τους φόβους για την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, μιλώντας με όρους οικονομική ισχύος, η Ευρωζώνη παραμένει μια τεράστια εξαγωγική δύναμη παγκοσμίως. Η Γερμανία διαθέτει μια πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία, η Γαλλία εξάγει κρασί και η Ιταλία μόδα και φαγητό. Πλέον όμως η Ευρωζώνη αρχίζει να εξάγει κάτι το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει μια τεράστια ζημιά στην παγκόσμια οικονομία. Πρόκειται για τον αποπληθωρισμό.
Όπως επισημαίνει, στην ειδική αυτή ανάλυσή του, το Marketwatch, Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού, ενώ Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία απέχουν μόλις μια ανάσα από το να τις ακολουθήσουν. Σύντομα τον ίδιο δρόμο θα διανύσουν Γαλλία και Γερμανία. Ωστόσο, η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να μην κάνει τίποτα για την ανάσχεση αυτού του επικίνδυνου φαινομένου. Και εάν κάποια στιγμή η ΕΚΤ αποφασίσει να δράσει, τότε ίσως να είναι πολύ αργά...
"Το μεγαλύτερο δίδαγμα των τελευταίων δύο δεκαετιών είναι το εξής: Οι επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής μπορούν να ξεπεράσουν κάθε όριο και όλα τα σύνορα. Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ότι συμβαίνει σε μια οικονομία γρήγορα μεταπηδά σε μια άλλη... Επειδή η ΕΚΤ αποφάσισε να αγνοήσει την απειλή του αποπληθωρισμού, αυτό δεν σημαίνει πως ο κίνδυνος δεν υπάρχει...", σπεύδει να διαμηνύσει το πρακτορείο.
Και προειδοποιεί: Ο αποπληθωρισμός κάνει πάντα μια ήδη δύσκολη κατάσταση χειρότερη. Το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης δεν θα μειωθεί ποτέ και ταυτόχρονα το χάσμα ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας με τις άλλες οικονομίες της ΕΕ ολοένα και θα μεγαλώνει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης