Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί για την επιστροφή της στις αγορές

JP Morgan - Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί για την επιστροφή της στις αγορές
Αναγκαία η σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας
Παράγοντα αποσταθεροποίησης χαρακτηρίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου για την Ελλάδα η JP Morgan, σε νέα ειδική ανάλυσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Όπως υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, σε άμεση συνάρτηση με τις Ευρωεκλογές, δεν αποκλείεται να επιφέρουν νέο κύμα αποσταθεροποίησης για την ήδη ευάλωτη - πολιτικά, αλλά και οικονομικά - Ελλάδα.
Αυτό όμως που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο τη JP Morgan, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, είναι τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει απαράδεκτα υψηλή και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν δράσεις με στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας.
"Η σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα είναι απαραίτητη για τη βελτίωση του συνόλου της οικονομίας", διαμηνύουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στη συζήτηση περί ενδεχόμενης απόπειρας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, υποστηρίζει πως η Αθήνα δεν βρίσκεται υπό άμεση και επείγουσα ανάγκη, ώστε να αναζητήσει χρηματοδότηση από τις αγορές.

Η Ευρωζώνη δεν έχει πλήρως διαφύγει τον κίνδυνο
Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, η Ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης, ωστόσο δεν έχει πλήρως ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Η Ευρωζώνη πράγματι έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε που βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο διάσπασής της, ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη, προτού η Ευρωζώνη και η ευρωπαϊκή υγεία θεωρηθούν πλήρως υγιείς.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, οι αγορές πλέον μοιάζουν περισσότερο ήσυχες.
"Η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει. Αυτό αντανακλάται άμεσα στη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων της περιφέρειας", τονίζει η JP Morgan, για να προσθέσει πως, τελικά, τα θετικά στοιχεία υπερτερούν έναντι των αρνητικών.
Η αμερικανική τράπεζα τοποθετεί στο 1% με 1,5% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014, ενώ σπεύδει να επισημάνει πως οι αγορές εμπιστεύονται τη δράση της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης