Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Επαρκώς προετοιμασμένη η Ευρώπη, σε περίπτωση διακοπής της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας

Fitch - Επαρκώς προετοιμασμένη η Ευρώπη, σε περίπτωση διακοπής της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας
Μια προσωρινή διακοπή θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο
Επαρκώς προετοιμασμένη χαρακτηρίζει την Ευρώπη ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε περίπτωση διακοπής της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο μέτωπο της ουκρανικής κρίσης, με αιχμή την Κριμαία, ο Fitch έδωσε στη δημοσιότητα ειδική έκθεση για τον αντίκτυπο της ρωσο-ουκρανικής κρίσης στην προμήθεια φυσικού αερίου για την Ευρώπη.
"Η Ευρώπη σήμερα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια προσωρινή διακοπή της διέλευσης του ρωσικού αερίου σε σχέση με το πως ήταν το 2009, την τελευταία φορά που έκλεισαν οι στρόφιγγες", σχολιάζουν οι αναλυτές της Fitch.
"Μια διακοπή μερικών εβδομάδων κρίνεται διαχειρίσιμη", σπεύδουν να επισημάνουν, προειδοποιώντας ωστόσο πως μια διακοπή μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας θα έχει πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις, αυξάνοντας τη μεταβλητότητα σε επίπεδο τιμών.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η τελευταία φορά που διεκόπη η διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη ήταν τον Ιανουάριο του 2009. Η διακοπή είχε διάρκεια δύο εβδομάδες και ο αντίκτυπός της ήταν περιορισμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης