Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μark Wall (Deutsche Bank) - Ρεαλιστική η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Ατού το πρωτογενές πλεόνασμα

Μark Wall (Deutsche Bank) - Ρεαλιστική η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2014 - Ατού το πρωτογενές πλεόνασμα
Το πρωτογενές πλεόνασμα και η δέσμευση για ανακούφιση του χρέους βοηθά τα ελληνικά μεγέθη
Ρεαλιστικό σενάριο χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κατά το τρέχον έτος, 2014, η Deutsche Bank, θεωρώντας παράλληλα σημαντικό ατού το γεγονός πως η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι σημαντική. Μειώνει την πιθανότητα ενός τρίτου προγράμματος και καθιστά λιγότερο αναγκαία νέα δάνεια από τον EFSF. Είναι επίσης προϋπόθεση για μία ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank για την Ευρωζώνη Mark Wall, σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr.
Ταυτόχρονα εξήγησε πως «η επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά κρατικών ομολόγων το 2014 δεν είναι μη ρεαλιστική. Οι αγορές φοβούνται λιγότερο πλέον το ρίσκο, αυξάνοντας ευρύτερα την όρεξη κινδύνου. Άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είχαν επιτυχημένες επισκέψεις στις αγορές αυτήν τη χρονιά. Η παγκόσμια οικονομική ρευστότητα παραμένει υψηλή, οδηγώντας σε αναζήτηση απόδοσης».
«Το πρωτογενές πλεόνασμα και η δέσμευση για ανακούφιση του χρέους βοηθά τα ελληνικά μεγέθη. Η αγορά είναι αρκετά ευφυής ώστε να κρατήσει την απλή ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους σε απόσταση ασφαλείας. Μια επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές θεωρητικά θα ανοίξει τον δρόμο για τράπεζες και εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα. Η πρόσβαση του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση θα μπορούσε να βελτιωθεί, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την αντιστάθμιση της αύξησης του κόστους χρηματοδότησης για την κυβέρνηση», αναφέρει επίσης ο Mark Wall.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης