Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Overweight για τις μετοχές διεθνώς, underweight για τα ομόλογα - Θετική εξέλιξη η χαλάρωση της λιτότητας στην Ευρωζώνη

Goldman Sachs - Overweight για τις μετοχές διεθνώς, underweight για τα ομόλογα - Θετική εξέλιξη η χαλάρωση της λιτότητας στην Ευρωζώνη
Όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομόχλευσης στην Ευρωζώνη, τόσο η ανάπτυξη θα παραμένει μετριοπαθής
Ισχυροποίηση της οικονομίας στον ανεπτυγμένο κόσμο και διατήρηση των προκλήσεων για τις αναδυόμενες αγορές διαπιστώνει η Goldman Sachs, στη νέα 17σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Downgrade: Government bonds to underweight over 3 months", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρωζώνης, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναγνωρίζει πως η οικονομία ανακάμπτει. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετεί τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014 στο +1,6%.
Ωστόσο, η Goldman Sachs σπεύδει να διαμηνύσει πως όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομόχλευσης στην Ευρωζώνη, τόσο η ανάπτυξη θα παραμένει μετριοπαθής.
Η αμερικανική τράπεζα παραδέχεται πως η γερμανική οικονομία αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ενώ χαιρετίζει τη σταδιακή χαλάρωση της λιτότητας στις χώρες της περιφέρειας.
 
Οι επενδυτικές συστάσεις της Goldman Sachs
Mετοχές - Δηλώνει overweight σε ορίζοντα 3 μηνών και 12 μηνών, αλλά προειδοποιεί πως όσο πιο φτωχά είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι πιέσεις στις μετοχές.
Εμπορεύματα - Δηλώνει underweight σε ορίζοντα 12 μηνών, λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες. Καθώς άμεσος καταλύτης δεν υπάρχει, δηλώνει neutral σε ορίζοντα 3 μηνών.
Κρατικά ομόλογα - Η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης σε underweight σε ορίζοντα 3 μηνών. Τα ομόλογα έχουν ήδη καταγράψει ράλι και πλέον οι αποδόσεις του κινούνται πολύ χαμηλότερα έναντι των προβλέψεων της αμερικανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης