Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg – Δρομολογείται η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές – Δείγμα γραφής η επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου της Τράπεζας Πειραιώς

Bloomberg – Δρομολογείται η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές – Δείγμα γραφής η επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου της Τράπεζας Πειραιώς
Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών συνολικά προς την Ευρωζώνη
Την εκτίμηση ότι δρομολογείται η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ύστερα και από την επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού δανείου της Τράπεζας Πειραιώς διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η επιτυχής κάλυψη του τριετούς ομολογιακού δανείου των 500 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί την πρώτη δημόσια πώληση χρέους από ελληνική τράπεζα από το 2009.
«Δεν πιστεύω ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσε να είχε επιτύχει μια τέτοια συμφωνία πριν από έναν χρόνο. Πλέον όμως η κατάσταση στην περιφέρεια της Ευρωζώνης έχει βελτιωθεί σημαντικά» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Volker Marnet-Islinger, επικεφαλής επενδύσεων σε ομόλογα της Deka Investment GmbH, η οποία διαχειρίζεται 22 δις ευρώ σε ομόλογα.
«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση με υψηλές αποδόσεις» υπογραμμίζει ο Volker Marnet-Islinger.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τελευταία αυτή εξέλιξη αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ευρωζώνη στο σύνολο της, καθώς καταγράφεται μια σημαντική μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε όλα τα κράτη της περιφέρειας της Ευρωζώνης, από την Ελλάδα έως την Ιρλανδία.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην χθεσινή συνέντευξη στο Bloomberg του υπουργού Υποδομών, Μ.Χρυσοχοϊδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει στις αγορές για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης