Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Octo Finances - H Eλλάδα κέρδισε τη μάχη με την τρόικα - Συστήνει αγορές ελληνικών ομολόγων

Octo Finances - H Eλλάδα κέρδισε τη μάχη με την τρόικα - Συστήνει αγορές ελληνικών ομολόγων
Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα
Συστάσεις προς τους επενδυτές να εμπιστευτούν και να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα απευθύνει η Octo Finances, παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, η Octo Finances θεωρεί πως η Αθήνα επιτέλους κέρδισε τη μάχη, αφού μετά από αρκετούς μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Η Οcto Finances χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη το ότι η τρόικα έκανε πίσω σε ορισμένες από τις πιο αυστηρές αξιώσεις της και επομένως η συμφωνία επετεύχθη χωρίς νέο "ψαλίδι" στις δαπάνες και με το "οκ" των δανειστών για διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Όπως τονίζεται επίσης, η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα και μάλιστα αυτό θα γίνει με ευνοϊκούς όρους. Οι δανειστές έχουν αντιληφθεί πως αν οι όροι με τους οποίους η Αθήνα δανείζεται δεν είναι ευνοϊκοί, τότε το χρέος δεν θα αποπληρωθεί ποτέ.
"Η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη. Παραμένει στην Ευρωζώνη και εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά της", σχολιάζει η Octo Finances.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης