Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Οι αμκ των Alpha Bank και Πειραιώς σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης - Ανοίγουν οι αγορές για τις ελληνικές τράπεζες

Bloomberg - Οι αμκ των Alpha Bank και Πειραιώς σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης - Ανοίγουν οι αγορές για τις ελληνικές τράπεζες
Πλέον όσοι πιστεύουν στο recovery story της Ελλάδας είναι περισσότεροι από εκείνους που δεν πιστεύουν...
"Οι αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς σηματοδοτούν το τέλος της απομόνωσης" αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας το μαζικό επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων για τις αμκ των δύο συστημικών ελληνικών τραπεζών.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η υπερκάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου αποτελεί μια ακόμη ένδειξη πως οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν στο προσκήνιο, ανακάμπτοντας από τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης χρέους, μιας κρίσης που τις οδήγησε στην απομόνωση από τις διεθνείς αγορές.
"Βιώνουμε μια bull market" δηλώνει ο Δημ. Γιαννούλης, συνιδρυτής της ResearchGreece, της ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο.
"Η τεράστια ζήτηση και η υπερκάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου αποδεικνύουν πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Πλέον όσοι πιστεύουν στο recovery story της Ελλάδας είναι περισσότεροι από εκείνους που δεν πιστεύουν", σχολιάζει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης