Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πιστοποιεί το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων η Deutsche Bank - Σε προ κρίσης επίπεδα η ελληνική 10ετία

tags :
Πιστοποιεί το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων η Deutsche Bank - Σε προ κρίσης επίπεδα η ελληνική 10ετία
Το κλίμα στις αγορές έναντι της Ελλάδας έχει βελτιωθεί
Tο θετικό κλίμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, στη σκιά της μείωσης των προκλήσεων για την ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη, αναγνωρίζει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έχει αναγνωριστεί διεθνώς και είναι εκείνη που θα οπλίσει το χέρι της κυβέρνησης να αποφασίσει τον ακριβή χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
Το κλίμα στις αγορές έναντι της Ελλάδας έχει βελτιωθεί, ενώ ισχυροποιήθηκε έτι περαιτέρω με τις άκρως επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς, που άντλησαν 2,95 δισ. ευρώ, μέσα από ένα μαζικό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.
"Τα ελληνικά 10ετή ομόλογα έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα", δηλώνει ο Torsten Slok, επικεφαλής οικονομολός της Deutsche Bank.
"Η ελληνική 10ετία επέστρεψε στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης", σχολιάζει ο ίδιος.
Συγκεκριμένα, στη νέα 10ετία λήξης 2024 η τιμή διαμορφώνεται μεταξύ 74,90 με 75,70 μονάδες βάσης που ισοδυναμεί με απόδοση 6,75% από 6,64%.
Το spread στις 530 μονάδες βάσης από 518 μονάδες βάσης, με την  απόδοση του 10ετούς Γερμανικού ομόλογου στο 1,45%.
Την ίδια ώρα νέα βελτίωση καταγράφεται στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας στην 10ετία, της Ιρλανδίας 3%, της Πορτογαλίας 4%, της Ιταλίας 3,32% και της Ισπανίας με το νέο ομόλογο 3,27%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης