Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank - O χαρισματικός Τσίπρας θέλει να σώσει την Ελλάδα με κρατικές τράπεζες

Deutsche Bank - O χαρισματικός Τσίπρας θέλει να σώσει την Ελλάδα με κρατικές τράπεζες
"Θεωρεί τον εαυτό του ως τον εκπρόσωπο του ελληνικού έθνους που υποφέρει, αντιμετωπίζοντας την ΕΕ ως τον μεγαλύτερο εχθρό του"
Oι Ευρωσκεπτικιστές πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επιφύλαξη, προειδοποιεί η Deutsche Bank, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαΐου.
Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι ότι, για να διατυπώσει την εν λόγω θέση της η γερμανική τράπεζα, επικαλείται τη στάση, τις θέσεις και τον πολιτικό λόγο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα!
"Το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα χρειάζεται προσοχή", υποστηρίζει η Deutsche Bank, στην τελευταία 20σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euroscepticism gaining currency? - Implications of the EU elections for economic policy", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική τράπεζα σημειώνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στις δεύτερες εκλογές του 2012, στις 17 Ιουνίου, οπότε και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,9%.
Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, ο νέος και χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του ως τον εκπρόσωπο του ελληνικού έθνους που υποφέρει, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον μεγαλύτερο εχθρό του, αφού "επιβαρύνει τον λαό του με απανωτά bailouts".
Όπως προσθέτει η γερμανική τράπεζα, αποτιμώντας τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, οι λόγοι του συνήθως δίδουν την εντύπωση πως το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτασε στα επίπεδα που έφτασε... χωρίς τη συμμετοχή του έθνους ή των κυβερνήσεων!
"Για τον Αλέξη Τσίπρα ο μόνος ένοχος μοιάζει να είναι οι διεθνείς αγορές...", σπεύδουν να σχολιάσουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Όπως αναφέρουν επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μέσω της αύξησης της φορολόγησης στους πλούσιους πλοιοκτήτες, της κρατικοποίησης των τραπεζών και των υψηλότερων συντάξεων.
Κατά τη Deutsche Bank, ο λεκτικός ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μια πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή αντανακλάται σε εκφράσεις όπως "η Κατοχή" (την οποία βιώνει η Ελλάδα από την ΕΕ και τη Γερμανία) και "οι απατεώνες" (όταν αναφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση).
"Ακόμη όμως κι αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρίξει ελαφρώς τους τόνους το τελευταίο διάστημα και η ρητορική του έχει καταστεί πιο ήπια, είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο σκληρό αριστερό στρατόπεδο στην Ελλάδα", εκτιμά η γερμανική τράπεζα.
"Η αλλαγή όμως αυτής της στάσης αποδεικνύει πως, σε κάθε περίπτωση, οι Ευρωσκεπιστικές πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη", επαναλαμβάνει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης