Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Όχι άλλη λιτότητα» το μήνυμα της Ιταλίας στη… Γερμανία - Tην άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων, ζητά η Ρώμη

«Όχι άλλη λιτότητα» το μήνυμα της Ιταλίας στη… Γερμανία - Tην άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων, ζητά η Ρώμη
"Η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές που επικεντρώνονται περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις και λιγότερο στη λιτότητα"
Ευθεία αποδόμηση της γερμανικής πολιτικής πραγματοποίησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, ο οποίος κατέστησε αναγκαία την εξάλειψη των περιοριστικών πολιτικών και την υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων.
Μιλώντας σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν «κλειδί» για την έξοδο από την ύφεση.
Παράλληλα, ψέγοντας τη λιτότητα στην Ευρώπη, ο Pier Carlo Padoan κατέστησε σαφές πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να συζητήσουν γύρω από την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. «Με την κρίση να αποδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο, η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει πολιτικές που επικεντρώνονται περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις και λιγότερο στη λιτότητα» διέτεινε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε ήδη χάσει την ευκαιρία ενδυνάμωσης της οικονομικής ενοποίησης. Η Ευρώπη δεν πρέπει να περιορίζει τον εαυτό της. Πρέπει να επικεντρωθεί σε πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Ωστόσο, αναγνώρισε πως η Ευρώπη έχει επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης παρά την ύφεση. «Η δυναμική της συντελεσθείσας ανάπτυξης θα καθοριστεί εν πολλοίς από τις πολιτικές πρωτοβουλίες» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης