Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Απειλεί με υποβάθμιση τη Μόσχα, μετά τις προειδοποιήσεις για την αξιολόγηση Baa1 της Ρωσίας - Βαραίνει το outlook η ουκρανική κρίση

Moody's - Απειλεί με υποβάθμιση τη Μόσχα, μετά τις προειδοποιήσεις για την αξιολόγηση Baa1 της Ρωσίας - Βαραίνει το outlook η ουκρανική κρίση
Ο οίκος έθεσε υπό καθεστώς παρακολούθησης και μια σειρά από ρωσικούς ημι-κρατικούς οργανισμούς
Mε υποβάθμιση απειλεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's την αξιολόγηση Baa1 της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας.
Όπως ο οίκος αναφέρει σε νέα ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε, θέτει υπό καθεστώς αναθεώρησης, με ορατό το ενδεχόμενο υποβάθμισης (review for downgrade) την αξιολόγηση της Μόσχας.
Ταυτόχρονα η Moody's έθεσε υπό καθεστώς παρακολούθησης και μια σειρά από ρωσικούς ημι-κρατικούς οργανισμούς.
Οι δράσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της απόφασης του οίκου να προειδοποιήσει - στις 28 Μαρτίου - με υποβάθμιση την αξιολόγηση Baa1 της Ρωσίας, αφού, όπως επισημαίνει η Moody's, η ουκρανική κρίση αποτελεί βαρίδι για το outlook της ρωσικής οικονομίας.
"Η διαμάχη με την Ουκρανία επιβαρύνει αρνητικά το οικονομικό προφίλ της Ρωσίας", είχε επισημάνει ο οίκος στην έκθεση της 28ης Μαρτίου.
Όπως γίνεται όμως αντιληπτό, η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης δεν απειλεί μόνο τη ρωσική κυβέρνηση και ρωσική οικονομία, αλλά και την οικονομική κατάσταση της Μόσχας.
"Η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να πλήξει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση των επενδυτών σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις τους στη Ρωσία, αποδυναμώνοντας έτσι τις προοπτικές της χώρας", διαμηνύει η Μοοdy's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης