Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Raiffeisen Research - Μηδενική η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014 - Στο +2% το 2015

Raiffeisen Research - Μηδενική η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014 - Στο +2% το 2015
Η απειλή του αποπληθωρισμού δεν είναι διαχειρίσιμη για την Ελλάδα
Αμελητέος για το σύνολο της Ευρωζώνης, όχι όμως για την Ελλάδα, είναι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού, την ώρα που τα επίπεδα του πληθωρισμού φλερτάρουν ολοένα και με πιο χαμηλά επίπεδα.
"Η απειλή του αποπληθωρισμού δεν είναι διαχειρίσιμη για την Ελλάδα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Raiffeisen Research, στην τελευταία έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Financial Markets Global Strategy", την οποία εξαφάλισε το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της Raiffeisen Research, η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια του αποπληθωρισμού για το σύνολο του τρέχοντος έτους, 2014, ωστόσο θα κατορθώσει να ανακάμψει την επόμενη χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα, για φέτος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτιμάται πως θα κινηθεί πέριξ του -0,8%, αλλά κοντά στο 0,3% το 2015.
Αυτό που σπεύδει όμως να τονίσει μέσω της έκθεσής της αυτής η Raiffeisen Research είναι πως το φαινόμενο του αποπληθωρισμού είναι σύνηθες κατά τα πρώτα στάδια ανάκαμψης μιας οικονομίας. Και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια τέτοια φάση...
Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Raiffeisen Research εμφανίζεται εξαιρετικά συγκρατημένη.
Για το 2014 προβλέπει μηδενική ανάπτυξη, την ώρα που οι επίσημες προβλέψεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας τοποθετούν στο +0,6% την ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος.
Ωστόσο η Raiffeisen Research εμφανίζεται πιο... γενναιόδωρη για το 2015, αναμένοντας μια σημαντική ανάπτυξη της τάξης του +2% για την ελληνική οικονομία.

Το στοίχημα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών
Εστιάζοντας στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας η Raiffeisen Research κάνει ειδική μνεία στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Όπως υποστηρίζει, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους επόμενους μήνες, καθώς προχωρούν οι διεργασίες για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης.
Ορόσημο για το ευρωπαϊκό banking θα αποτελέσουν:
- Η διεξαγωγή των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών υπό την ομπρέλα της ΕΚΤ.
- Η ολοκλήρωση της σύστασης του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Όπως διαμηνύει η Raiffeisen Research, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη διαδικασία, τα stress tests θα ρίξουν φως στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον τρόπο λήψης καίριων αποφάσεων για το μέλλον του banking στην Ευρωζώνη.
Η Raiffeisen Research δηλώνει πως διακρίνει σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως μάλιστα στα ομόλογα που εκδίδουν οι σταθερότερες τράπεζες από τις χώρες του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης