Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Mείωση 25% στη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρειών στο α' 3μηνο - Αιτία η ραγδαία υποχώρηση των κοινοπρακτικών δανείων

Fitch - Mείωση 25% στη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρειών στο α' 3μηνο - Αιτία η ραγδαία υποχώρηση των κοινοπρακτικών δανείων
Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο σε επίπεδο τριμήνου από τις αρχές του 2012...
Μείωση κατά 25% κατέγραψε η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρειών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Τα ανωτέρω επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρείων υποχώρησε κατά 25%; Όπως σχολιάζει, μέσω της νέας έκθεσής της η Fitch, η αιτία βρίσκεται στη ραγδαία υποχώρηση του ποσοστού σύναψης κοινοπρακτικών δανείων από την πλευρά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η έκδοση κοινοπρακτικών δανείων στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 33% στα 107 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο σε επίπεδο τριμήνου από τις αρχές του 2012.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια η Fitch, στην τρέχουσα συγκυρία, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους τους, στη σκιά δύο σοβαρών πηγών κινδύνου:
- της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών
- των πολιτικών αναταράξεων σε Ρωσία και Ουκρανία, λόγω της ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης