Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές... είναι σαν να δίνεις ένα μπουκάλι ούζο σε έναν αλκοολικό! - Γιατί απαιτείται μεγάλη προσοχή...

Financial Times - Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές... είναι σαν να δίνεις ένα μπουκάλι ούζο σε έναν αλκοολικό! - Γιατί απαιτείται μεγάλη προσοχή...
Η βιασύνη της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές δεν αποκλείεται να αποσπάσει την προσήλωση της κυβέρνησης από τις μεταρρυθμίσεις
Με μεγάλη επιφύλαξη παρακολουθούν οι Financial Times την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, την ώρα που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει σε ένα ακόμη δημοσίευμά της η εφημερίδα, η Ελλάδα επιχειρεί - με την έξοδό της στις αγορές - να αποδείξει πως ξεπερνά την κρίση που βιώνει τα τελευταία 4 χρόνια.
Ωστόσο, οι Financial Times προειδοποιούν πως η βιασύνη της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές δεν αποκλείεται να αποσπάσει την προσήλωση της κυβέρνησης από τον στόχο προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Όπως προσθέτει η εφημερίδα, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αποδεικνύει περίτρανα την αποφασιστικότητά της να καταστεί εκ νέου ένα φυσιολογικό ευρωπαϊκό κράτος.
Ωστόσο, συνεχίζουν οι Financial Times, η ενδεχομένως πρόωρη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς, παρόλο που η Αθήνα έχει επείγουσα ανάγκη από ενδείξεις επιστροφής της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, για να πιστοποιήσει την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής σημειωθεί.
"Η αγορά ελληνικών ομολόγων δεν έχει την ίδια σημασία και βαρύτητα με τις επενδύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό γιατί επισήμως η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών", σχολιάζει η εφημερίδα.
Όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, οι εισροές κεφαλαίων στα ελληνικά ομόλογα δεν αποκλείεται να αποδειχθούν εξαιρετικά ασταθείς και ευμετάβλητες. Γιατί; Γιατί με το παραμικρό αίσθημα νευρικότητας που ενδεχομένως να κατακλύσει τους επενδυτές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα λάβουν ξανά την ανιούσα. Υπό το πρίσμα αυτό, η εφημερίδα κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος.
"Η έκδοση του ελληνικού ομολόγου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μετριοπαθές πρώτο βήμα. Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι σαν να δίνεις σε έναν αλκοολικό ένα μπουκάλι ούζο", καταλήγουν οι Financial Times.

(Πρώτη ενημέρωση - Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ώρα 20:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης