Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να δανειστούν με επιτόκια ανάλογα των γερμανικών ομολόγων πριν από 10 χρόνια...

Financial Times - Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να δανειστούν με επιτόκια ανάλογα των γερμανικών ομολόγων πριν από 10 χρόνια...
H Eλλάδα δεν είναι πια το κακό παιδί της Ευρωζώνης
Για πολύ καιρό το όνομα της Ελλάδας ήταν συνώνυμο με τα προβλήματα και τις αναταραχές στις αγορές ομολόγων. Ωστόσο, η σημερινή επιτυχημένη επιστροφή της χώρας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, τροφοδότησε ένα ισχυρό ράλι στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οδηγώντας σε νέα ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις.
Τα ανωτέρω επισημαίνουν σε ένα ακόμη δημοσίευμά τους οι Financial Times, αποτιμώντας τις σημερινές εξελίξεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, η σημερινή επιτυχία της Ελλάδας ανατρέπει - τουλάχιστον μερικώς - την εικόνα της χώρας ως το... κακό παιδί της Ευρωζώνης, καθώς αναδεικνύει πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών επιστρέφει... όχι μόνο στην ελληνική οικονομία, αλλά στο σύνολο των χωρών της αδύναμης περιφέρειας.
Καθώς οι επενδυτές αναζητούν ολοένα και καλύτερες αποδόσεις, η ευρωπαϊκή περιφέρεια έχει εσχάτως καταστεί ένας επενδυτικός παράδεισος, έναντι των σοβαρών αναταραχών που έχουν προκληθεί στις αναδυόμενες αγορές.
Όπως προσθέτει η εφημερίδα, το εύρος της μείωσης των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων είναι τόσο μεγάλο, που εύλογα γεννώνται ανησυχίες για το... εάν το ράλι είναι υπερβολικό.
"Ο κόσμος έχει καταστεί αστείος! Φοβάμαι πως οι αγορές έχουν λάβει λάθος τα μηνύματα που εκπέμπει η ΕΚΤ", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Erik Nielsen, επικεφαλής αναλυτής της UniCredit.
"Το κλίμα αλλάζει. Πλέον οι ελληνικές τράπεζες - αν και λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση - μπορούν να προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων με επιτόκια ανάλογα με εκείνα που σημείωναν πριν από 10 χρόνια τα γερμανικά ή βρετανικά 10ετή ομόλογα... ", δηλώνει από την πλευρά του ο David Lloyd, manager της M & G Investments.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης