Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέες συστάσεις από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ - Αναγκαία η περαιτέρω στήριξη της ευρωπαϊκής ανάπτυξης - Μέτρα προστασίας από τον αποπληθωρισμό

Νέες συστάσεις από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ - Αναγκαία η περαιτέρω στήριξη της ευρωπαϊκής ανάπτυξης - Μέτρα προστασίας από τον αποπληθωρισμό
Στην Αυστραλία η συνεδρίαση της συνόδου των G20
Την ανάγκη στήριξης της ευρωπαϊκής ανάπτυξης αλλά και της θωράκισης της οικονομίας απέναντι στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Jack Lew.
Ειδικότερα, ο Jack Lew στο περιθώριο της συνόδου των G20, διαμήνυσε πως η Ευρώπη καλείται να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της ανάκαμψης.
Παράλληλα, την κάλεσε να θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης περαιτέρω αποπληθωριστικών τάσεων.
Όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε πως η ανάκαμψη συνεχίζει να ενισχύεται. «Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να διατηρεί το θετικό momentum» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, σύμφωνα με το προσχέδιο της συνόδου των G20, η οποία διεξάγεται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να εδραιωθεί περαιτέρω το 2014, παρά το γεγονός πως οι κίνδυνοι παραμένουν «ζωντανοί».

Tι αναφέρει το προσχέδιο των G20
Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της συνόδου G20, η οποία θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της συνόδου, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναμένεται να απασχολήσει τις 20 ισχυρότερες χώρες του πλανήτη. «Θα εξεταστούν οι επικείμενες κινήσεις της ΕΚΤ δεδομένου μάλιστα, και του αποπληθωριστικού κινδύνου» αναφέρει χαρακτηριστικά το προσχέδιο της συνόδου.
Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών - η Ρωσία έχει εξαιρεθεί των εργασιών της συνόδου – αποτελεί η υιοθέτηση φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά 2% σε βάθος 5ετίας.
Οι μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθούν στην αγορά εργασίας, στο εμπόριο, στις επενδύσεις και στην επίταση της ανταγωνιστικότητας. Σε ρόλο συμβούλου θα λειτουργήσουν το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, στόχος της συνόδου συνιστά η υιοθέτηση μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά 2% τα επόμενα 5 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης