Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist - Δεν αποκλείεται ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα - Αλλά θα πρέπει να πετύχει όλα όσα δεν έκανε κατά την είσοδό της στο ευρώ

Economist - Δεν αποκλείεται ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα - Αλλά θα πρέπει να πετύχει όλα όσα δεν έκανε κατά την είσοδό της στο ευρώ
Η Ελλάδα θα πρέπει πλέον να αποδείξει πως έχει προοπτικές και δυνατότητες, καθώς και να πετύχει την οικονομική σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες
Για λανθασμένους υπολογισμούς, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, κάνει λόγο το περιοδικό Economist, σε νέο δημοσίευμά του.
Όπως επισημαίνει, από πλευράς φήμης η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πολύ καλές στιγμές κατά το παρελθόν. Ωστόσο, όλα αυτά άλλαξαν άρδην πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση χρέους χτύπησε την πόρτα της Ευρωζώνης.
Η ευρωπαϊκή κρίση ήταν εκείνη που οδήγησε σε βαθιά ύφεση πολλές οικονομίες, ενώ ταυτόχρονα ώθησε στα ύψη το αντι-ευρωπαϊκό ρεύμα.
Το γενικευμένο αρνητικό κλίμα προς την Ευρωζώνη αλλά και προς το σύνολο της Ευρώπης δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν μοιραία στην ενίσχυση ενός κλίματος γενικευμένης απογοήτευσης, κυρίως απέναντι στα πρόσωπα που δρουν, κινούνται και λαμβάνουν αποφάσεις στις Βρυξέλλες.
Βασιζόμενος σε στοιχεία πρόσφατων οικονομικών ερευνών, o Economist χαρακτηρίζει "απαίσιες και ανώμαλες" τις οικονομικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα έχασε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της τα τελευταία χρόνια, βιώνοντας την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας της.
Γιατί όμως η Ελλάδα βίωσε - και συνεχίζει να βιώνει - πιο έντονα την κρίση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης; διερωτάται ο Economist.
Και απαντά: Ίσως γιατί η Ελλάδα απέτυχε στον αρχικό στόχο που είχε τεθεί στις απαρχές του ευρώ: Δεν κατόρθωσε η Ελλλάδα να ενοποιηθεί οικονομικά και αποτελεσματικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.
"Πλέον από εδώ και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν λαμπρές ημέρες για την ελληνική οικονομία. Η αποτυχία της να ενοποιηθεί με την Ευρώπη, κατά την είσοδό της στο ευρώ, σημαίνει αυτόματα πως η χώρα έχει προοπτικές για να πετύχει αυτή την ενοποίηση. Έχει προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον...", καταλήγει το περιοδικό.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης