Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι - Αποκλείουν νέο haircut στο χρέος και τρίτο δάνειο

Ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι - Αποκλείουν νέο haircut στο χρέος και τρίτο δάνειο
Η επίσκεψη της Merkel στην Αθήνα αποτελεί ένδειξη σεβασμού για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση
"Tώρα ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα!" δηλώνει η ομοσπονδία γερμανικών βιομηχανιών (Federation of German Industries), ελάχιστα 24ωρα μετά την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα της Καγκελαρίου Angela Μerkel.
"Mετά την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές την περασμένη Πέμπτη, πλέον έφτασε η ώρα για ευρωπαϊκές επενδύσεις στη χώρα", δηλώνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι, όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το EurActiv.
"Η επίσκεψη της Merkel στην Αθήνα την Παρασκευή αποτελεί ένδειξη σεβασμού απέναντι στη μεταρρυθμιστική ατζέντα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση", αναφέρει στο EurActiv ο Daniel Sahl, προσωπικός σύμβουλος του CEO της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών.
Ο Sahl απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο haircut για το ελληνικό χρέος. Ταυτόχρονα απέκλεισε και την πιθανότητα η Ελλάδα να λάβει νέο, τρίτο δάνειο. Στον αντίποδα, δήλωσε πως μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη.
"Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για νέο haircut ή για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Οι αγορές έχουν αντιληφθεί πλέον πως υπάρχει κυβέρνηση στην Αθήνα... Μια κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις", εξηγεί ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης