Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Σε χαμηλά 2 ετών οι εκδόσεις κοινοπρακτικών δανείων στην Ευρώπη - Δεν ξεπέρασαν τα 107 δισ. ευρώ στο α' 3μηνο του 2014

Fitch - Σε χαμηλά 2 ετών οι εκδόσεις κοινοπρακτικών δανείων στην Ευρώπη - Δεν ξεπέρασαν τα 107 δισ. ευρώ στο α' 3μηνο του 2014
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους, στη σκιά των ανησυχιών για την κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές
Σε χαμηλό δύο ετών έχουν υποχωρήσει οι εκδόσεις κοινοπρακτικών δανείων από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, σύμφωνα με τoν αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Fitch.
Όπως προκύπτει από νέα, σημερινή έκθεση του οίκου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι εκδόσεις κοινοπρακτικών δανείων από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υποχώρησαν στα 107 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Αποτιμώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία η Fitch χαρακτηρίζει έκπληξη το γεγονός της σημαντικής μείωσης των εκδόσεων κοινοπρακτικών δανείων, δεδομένης της γενικευμένης βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη.
Ωστόσο ο οίκος παρουσιάζει την αιτία αυτού του γεγονότος, εξηγώντας πως οι τελευταίες εκδόσεις κοινοπρακτικών δανείων δεν στηρίχθηκαν στη ζήτηση, αλλά στην προσφορά.
Όπως προσθέτει η Fitch, οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους τους, στη σκιά των ανησυχιών για την κατάσταση στις αναδυόμενες αγορές, αλλά και για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης