Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - Οι 20 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες εμφάνισαν σωρευτικές προβλέψεις 71,5 δισ. το 2013 - Μειώνεται ο κίνδυνος αποτυχίας στα stress tests

Reuters - Οι 20 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες εμφάνισαν σωρευτικές προβλέψεις 71,5 δισ. το 2013 - Μειώνεται ο κίνδυνος αποτυχίας στα stress tests
Aρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησαν σε κεφαλαιακή ενίσχυση
Στα 71,5 δισ. ευρώ ανέρχονται σωρευτικά οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια για 20 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες κατά το 2013.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι 20 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των επικείμενων stress tests ενέγραψαν για το 2013 προβλέψεις συνολικού ύψους 71,5 δισ. ευρώ για προβληματικά δάνεια.
Για το δημοσίευμά του αυτό το Reuters αναφέρει πως αποτίμησε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις των εν λόγω τραπεζών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το υψηλό αυτό ποσό των προβλέψεων δεν αποκλείεται να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα αποτυχίας μιας ευρωπαϊκής τράπεζας στα επικείμενα stress tests.
Σε αυτό το σημείο άλλωστε αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησαν σε κεφαλαιακή ενίσχυση, θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα ικανοποιητικό επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας.
"Εάν το παράδειγμα των 20 τραπεζών το ακολούθησαν και οι 128 τράπεζες που θα συμμετάσχουν στα tests tests της ΕΚΤ, τότε δεν αποκλείεται όλες οι τράπεζες να περάσουν με επιτυχία τη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης