Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s - Σοβαρό «πλήγμα» για το ρωσικό banking - Αναμένεται επιδείνωση της ποιότητας των assets και «χτύπημα» στην κερδοφορία

Moody’s - Σοβαρό «πλήγμα» για το ρωσικό banking - Αναμένεται επιδείνωση της ποιότητας των assets και «χτύπημα» στην κερδοφορία
Αρνητικό το outlook του ρωσικού τραπεζικού συστήματος
Σοβαρές πιέσεις στο banking της Ρωσίας διαπιστώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος «βλέπει» επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων assets αλλά και των επιπέδων κερδοφορίας.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο αμερικανικός οίκος, οι ρωσικές τράπεζες αναμένεται να δεχθούν ισχυρό πλήγμα από τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας. Σύμφωνα με την Moody’s, η ρωσική οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά -1% το 2014, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, η Moody’s διατηρεί σε «αρνητικό» το outlook των ρωσικών τραπεζών.
Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης «βλέπει» για το 2014 μία επιβράδυνση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης στο 10%. Σημειώνεται πως το 2013 ο ρυθμός επέκτασης είχε διαμορφωθεί στο 17% και το 2011-2012 στο 20% και 30% αντίστοιχα.
Το ήπια αναπτυξιακό περιβάλλον της Ρωσίας αναμένεται να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για τις ρωσικές τράπεζες, εξαιτίας των λιγότερο αξιόπιστων πελατών και της χαμηλότερης κερδοφορίας.
Ως εκ τούτου, η Moody’s εκτιμά πως στο μέλλον, θα καταγραφούν αρκετά περιστατικά τραπεζικών συγχωνεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης