Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Μειώνει δραστικά την έκθεση στα ομόλογα junk - Που αναζητά ευκαιρίες

Goldman Sachs - Μειώνει δραστικά την έκθεση στα ομόλογα junk - Που αναζητά ευκαιρίες
Συστήνει επενδύσεις στο Μεξικό, αλλά όχι στο σύνολο των αναδυόμενων αγορών
Σε δραστική μείωση της έκθεσής του σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (ομόλογα junk που θεωρούνται σκουπίδια από τις διεθνείς αγορές) αναμένεται να προχωρήσει προσεχώς το hedge fund Strategic Income.
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά funds της αμερικανικής Goldman Sachs, με συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 21,3 δισ. δολαρίων περίπου.
H απόφαση του Strategic Income αυξάνει τον αριθμό των funds που δηλώνουν bearish (απαισιόδοξοι) για τα ομόλογα junk το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα τα εν λόγω funds αρχίζουν σταδιακά να γυρίζουν την πλάτη στα χαμηλής ποιότητας ομόλογα.
Τι αναφέρει όμως ο Jonathan Beinner, manager του εν λόγω fund; Όπως επισημαίνει, η μείωση της έκθεσης στα ομόλογα junk δεν αποτελεί αυτόματα ένα παράδειγμα ακραίας ανατίμησής τους. Τα θεμελιώδη στοιχεία που αφορούν τα ομόλογα junk παραμένουν ακόμη ικανοποιητικά. Ωστόσο, οι υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες είναι τέτοιες που απαιτούν σημαντικό επανακαθορισμό και επανατοποθέτηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
Ποια είναι η γνώμη του Beinner για την τρέχουσα οικονομική πολιτική που ασκεί η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα; Όπως ο ίδιος αναφέρει, τη δεδομένη στιγμή, η νομισματική πολιτική που ασκεί η Fed δεν μοιάζει να είναι συγχρονισμένη με την πορεία της οικονομίας.

Οι επενδυτικές συστάσεις
Σύμφωνα με τον manager του fund Strategic Income, δεν υπάρχει κανένας λόγος, στην τρέχουσα συγκυρία, για πλήρη ή μαζική αποστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος από την παγκόσμια αγορά ομολόγων.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Jonathan Beinner, τη δεδομένη στιγμή, διαφαίνονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στα κρατικά ομόλογα, κυρίως σε εκείνα βραχυπρόθεσμης ωρίμανσης.
Ο ισχυρός άντρας της Strategic Income δηλώνει πως αναζητά τίτλους, υψηλής ποιότητας με ελκυστικές αποδόσεις.
Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, ο Beinner εκφράζει μια εξαιρετικά επιλεκτική προτίμηση και δηλώνει πως λέει ναι στις επενδύσεις στο Μεξικό.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να προειδοποιήσει, δεν θεωρεί πως υπάρχει μια γενικευμένη επενδυτική ευκαιρία στο γκρουπ των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης