Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Για τις αγορές μηδενικός πλέον ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

tags :
Financial Times - Για τις αγορές μηδενικός πλέον ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Κανένας πολιτικός δεν θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την ώρα που κλιμακώνεται η ουκρανική κρίση
"Όποιος στοιχηματίζει πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει τελειώσει, αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα...", προειδοποιούν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, παρακολουθώντας τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, από πλευράς αγορών, η ετυμηγορία έχει ήδη γίνει γνωστή: Η ευρωπαϊκή κρίση έχει τελειώσει, αφού ήδη εδώ και δύο χρόνια η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με τους Financial Times, είναι πλέον γεγονός πως οι επενδυτές έχουν αλλάξει σήμερα τον τρόπο αντιμετώπισης της Ευρωζώνης.
Πλέον θεωρούν πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ έχει μηδενιστεί.    
Η κρίση των αγορών είναι η εξής: Η κρίση η οποία κλόνισε κυβερνήσεις σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία, έχει πλέον τελειώσει.
Ωστόσο, οι Financial Times σπεύδουν να προειδοποιήσουν πως αρκετά είναι τα προβλήματα που συνεχίζουν να απειλούν την Ευρωζώνη, όπως η διαρκής υποχώρηση του πληθωρισμού, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα σπεύδει να προειδοποιήσει πως ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι πράγματι ορατός για την Ευρωζώνη.
Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει καταστροφικά τα επίπεδα του 30% (σχεδόν) που καταγράφονται για την ανεργία σε Ελλάδα και Ισπανία.
Επίσης, δεν διστάζει να επισημάνει πως σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, κυριαρχεί η αδυναμία των εσόδων.
Οι Financial Times προειδοποιούν ακόμη για την αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη, ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαΐου.
Γιατί όμως οι αγορές είναι βέβαιες πως η ευρωπαϊκή κρίση έχει τελειώσει; Γιατί διατηρείται ζωντανή η δέσμευση του Mario Draghi της ΕΚΤ πως θα κάνει τα πάντα για τη διάσωση του ευρώ.
Ποια η σχέση της γεωπολιτικής ουκρανικής κρίσης με την ελληνική περίπτωση; διερωτώνται τέλος οι Financial Times.
"Tα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα μειώνουν τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας. Κανένας πολιτικός δεν θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η ουκρανική κρίση", καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης