Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Συνεχίζεται η προσπάθεια για απομόχλευση των εταιρειών της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Ποιος θα είναι ο καταλύτης για τις αξιολογήσεις τους

Fitch - Συνεχίζεται η προσπάθεια για απομόχλευση των εταιρειών της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Ποιος θα είναι ο καταλύτης για τις αξιολογήσεις τους
Τηλεπικοινωνίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές πιέσεις
"Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη είναι εκείνα που θα συνεχίσουν να αποτελούν καταλύτη για τις αξιολογήσεις των εταιρειών στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας", υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα ειδική έκθεσή του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
"Τα θεμελιώδη (μεγέθη και στοιχεία) του εταιρικού κλάδου είναι εκείνα που καθορίσουν τις αξιολογήσεις των εταιρειών της περιφέρειας, τόσο για το τρέχον έτος, 2014, όσο και για την επόμενη χρονιά, 2015", σχολιάζει χαρακτηριστικά η Fitch.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, δύο ευρωπαϊκοί κλάδοι - τηλεπικοινωνίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας - συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές πιέσεις λόγω:
- των ραγδαίων αλλαγών που σημειώνονται σε επίπεδο νομοθεσίας
- των προκλήσεων που διέπει το επιχειρηματικό περιβάλλον
- του εντεινόμενου ανταγωνισμού
Σύμφωνα με τη Fitch, οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα σημειώσουν ήπια ανάπτυξη το 2014, γεγονός που θα βελτιώσει οριακά τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών εταιρειών να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η προσπάθεια απομόχλευσης των ευρωπαϊκών εταιρειών θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2014, με ήπιους ωστόσο ρυθμούς.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια η Fitch, περιορισμένη αναμένεται να είναι και η κινητικότητα - στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων - στην Ευρωζώνη, σε ορίζοντα 12 - 18 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης