Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC - Aνοιχτός πλέον ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

CNBC - Aνοιχτός πλέον ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση
Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, ο κύβος ερρίφθη και η Ελλάδα θα θέσει επισήμως στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Μαΐου θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της, έχοντας διαπραγματευτικό της "χαρτί" την πρόοδο που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας της.
"Ο δρόμος για τη συζήτηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είνβαι πλέον ανοιχτός", επαναλαμβάνει το CNBC, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, στις αρχές της εβδομάδας, στα πλαίσια του χαιρετισμού του στο Ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ.
"Η Ελλάδα εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Ο Γ. Στουρνάρας θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος", προσθέτει το πρακτορείο, θυμίζοντας εκ νέου τι προβλέπει η συμφωνία των Ευρωπαίων που είχε συναφθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012... Νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αμέσως μόλις η χώρα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.
"Στις 10 Απριλίου η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου, από το οποίο άντλησε 3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 4,95%", αναφέρει στη συνέχεια το CNBC.
Όπως προσθέτει το πρακτορείο, η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση. Φέτος, οι εκτιμήσεις μιλούν για ανάπτυξη +0,6%, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης