Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Εφικτή μια πολιτική συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESΜ έως τις 19/6

Bloomberg - Εφικτή μια πολιτική συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του ESΜ έως τις 19/6
Τι προβλέπει η πρόταση του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem... - Στις 19 Ιουνίου το επόμενο Eurogroup
Την πρόταση του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem, για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM, παρουσιάζει το Bloomberg, ρίχνοντας φως στα όσα συζητήθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.
"Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM", αναφέρει το πρακτορείο, παρουσιάζοντας τα όσα διεμήνυσε ο J. Dijsselbloem στους υπουργούς Οικονομικών.
Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση του Dijsselbloem χαίρει ευρείας στήριξης και προβλέπει το πως μπορεί να τεθεί σε ισχύ το εργαλείο της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών - υπό προϋποθέσεις - από το 2015.
Υπήρξε πρόοδος επί του θέματος, δήλωσε ο Dijsselbloem μετά το πέρας του Eurogroup.
H πρόοδος αυτή ανοίγει τον δρόμο για μια πολιτική συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM πριν το επόμενο Eurogroup της 19ης Ιουνίου.
Η πρόταση του Dijsselbloem περιλαμβάνει από το 2015 ένα bail-in της τάξης του 8% και χρήση εθνικών κεφαλαίων.
Η πρόταση προβλέπει επίσης επανεξέταση του μέτρου μετά από μια 10ετία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εφαρμογή μπορεί να συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης