Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Ο Νότος χρειάζεται υγιείς τράπεζες και ανάκτηση ανταγωνιστικότητας

Goldman Sachs - Ο Νότος χρειάζεται υγιείς τράπεζες και ανάκτηση ανταγωνιστικότητας
Η Ευρωζώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη
Aνάπτυξη +1,2% το 2014 και +1,5% το 2015 προβλέπει για την Ευρωζώνη η Goldman Sachs, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Η Ευρωζώνη επιστρέφει στην ανάπτυξη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, που φέρει τον τίτλο "What to expect when Expanding: Equity upside, EM unlikely to lead" και την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, το outlook της Ευρωζώνης καθίσταται ολοένα και πιο φιλικό προς την ανάπτυξη εντός του 2014, πολύ περισσότερο από ότι ήταν το περασμένο έτος, 2013.
Ωστόσο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα σπεύδει να διευκρινίσει πως η ανάκαμψη της Ευρωζώνης συνεχίζει να είναι ανομοιογενής, αφού η ανάπτυξη σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία δεν ξεπερνά το 1%, ενώ στον αντίποδα στη Γερμανία διαμορφώνεται πέριξ του 2%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις, αφού οι πιστωτικές συνθήκες παραμένουν ακόμη "σφικτές".
Η αμερικανική τράπεζα εκφράζει τη βεβαιότητα πως η ευρωπαϊκή οικονομία - από εδώ και στο εξής - θα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την ύφεση, αφού η τόνωση της εγχώριας ζήτησης θα στηρίζει την ανάπτυξη.
"Αυτό που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι το εξής: Ο κατάλογος με τις αναγκαίες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι ακόμη μακρύς... Οι χώρες της περιφέρειας πρέπει να προχωρήσουν στην πλήρη εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών τους και στην αποτελεσματική μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, προκειμένου να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους", καταλήγει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης