Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Σταθερό το outlook της Ευρωζώνης - Μειώνονται οι πιέσεις για τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών

Fitch - Σταθερό το outlook της Ευρωζώνης - Μειώνονται οι πιέσεις για τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών
Αύξησαν τις τοποθετήσεις τους στα ευρωπαϊκά κράτη τα ευρωπαϊκά funds
"Μειώνονται οι πιέσεις για τις αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης", παραδέχεται ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα έκθεσή του για το outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Το outlook για την Ευρωζώνη παραμένει σταθερό (stable), αλλά όχι θετικό (positive), παρά το γεγονός πως οι πιέσεις για τις αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης έχουν περιοριστεί", σχολιάζουν οι αναλυτές της Fitch, στη νέα αυτή έκθεσή τους.
Ταυτόχρονα, σε έτερη ανάλυσή του, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, παρακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών funds που δραστηριοποιούνται στην αγορά χρήματος (money market funds -MMFs), επισημαίνει πως, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, αύξησαν σε μεγάλο βαθμό τις τοποθετήσεις τους στα ευρωπαϊκά κράτη.
Όπως επισημαίνει η Fitch, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, τα ευρωπαϊκά funds εμφανίστηκαν πρόθυμα να εκμεταλλευθούν κάθε επενδυτική ευκαιρία, κάτι το οποίο τελικώς έκαναν.
Ταυτόχρονα αύξησαν τις τοποθετήσεις τους και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως: Nordea Bank, DZ Bank, Standard Chartered Bank, HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης