Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - Σειρά παραχωρήσεων από την ΕΚΤ στις τράπεζες, ώστε να μη χαθούν οι προθεσμίες για τη δημοσιοποίηση των stress tests

Reuters - Σειρά παραχωρήσεων από την ΕΚΤ στις τράπεζες, ώστε να μη χαθούν οι προθεσμίες για τη δημοσιοποίηση των stress tests
Όλες οι αλλαγές, όπως τις παρουσιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο...
"Σειρά παραχωρήσεων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες φέρεται να έχει κάνει σιωπηρά η ΕΚΤ, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη υπόθεση η διεξαγωγή των απαραίτητων ελέγχων των ισολογισμών τους εντός των σφικτών προθεσμιών που έχουν τεθεί" αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, σε νέο δημοσίευμά του.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο αποκλειστικές του πληροφορίες, αναφέρει πως η ΕΚΤ προχώρησε σε μια σειρά παραχωρήσεις προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προς διευκόλυνση της διαδικασίας των stress tests.
Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ δεν ζητά πλέον στοιχεία για ορισμένες δύσκολες να αποκτηθούν λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ των εταιρειών στις οποίες έχουν χορηγηθεί δάνεια.
Παράλληλα, η ΕΚΤ φαίνεται να ζητά λεπτομέρειες για τον τρόπο χορήγησης ενός μικρότερου αριθμού δανείων πλέον.
"Οι αλλαγές αυτές δεν απειλούν την ακρίβεια και την αξιοπιστία των stress tests, αλλά αντίθετα καθιστούν πιο επιτεύξιμο τον στόχο για ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, εντός προθεσμίας, ώστε να είναι εφικτή η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών τον ερχόμενο Οκτώβριο", αναφέρει στη συνέχεια το Reuters.
"Yπάρχει ένας ορατός κίνδυνος: Αν η ΕΚΤ ζητούσε υπερβολικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία χορήγησης δανείων, τότε ήταν πιθανό να μην μπορούσε να αντιληφθεί την ουσία της διαδικασίας των stress tests...", δηλώνει στο Reuters, ο Andrew Parry, manager του fund Hermes Sourcecap.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης