Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s - Ενισχύεται το outlook των αμερικανικών τραπεζών - Βελτιώνεται η ποιότητα των assets - «SOS» για τα χαμηλά επιτόκια

tags :
Moody’s - Ενισχύεται το outlook των αμερικανικών τραπεζών - Βελτιώνεται η ποιότητα των assets - «SOS» για τα χαμηλά επιτόκια
«Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα παράσχει περαιτέρω στήριξη στην ποιότητα των τραπεζικών assets»
Ψήφο εμπιστοσύνης στο αμερικανικό banking δίδει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, στον απόηχο των σκληρών stress tests της Fed.
Ειδικότερα, η Moody’s  διατηρεί σε «σταθερό» το outlook του αμερικανικού banking, καθώς οι τράπεζες εξακολουθούν να θωρακίζονται κεφαλαιακά, βελτιώνοντας τους ισολογισμούς τους.
Να σημειωθεί πως το outlook παραμένει σε «σταθερό» από το Μάιο του 2013.
Το οutlook του αμερικανικού banking αντανακλά τις ισχυρές επιχειρηματικές συνθήκες του κλάδου για τους επόμενους 12 – 18 μήνες.
«Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα παράσχει περαιτέρω στήριξη στην ποιότητα των τραπεζικών assets» υπερτονίζει η Moody’s. «Η κατάσταση των ισολογισμών παραμένει ισχυρή» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού, καθώς η μείωση της ανεργίας, τα χαμηλά επιτόκια και τα βιώσιμα εταιρικά κέρδη ενισχύουν την δανειοδοτική ικανότητα των εν δυνάμει δανειστών.
Ωστόσο, η επίμονη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα υπονομεύσει την κερδοφορία των τραπεζών, καταλήγει προειδοποιώντας, η Moody’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης