Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Νούμερο 1 κίνδυνος για την Ευρωζώνη η ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το 82% των επενδυτών - Σε χαμηλά 4 ετών οι φόβοι για την ευρωπαϊκή κρίση

Fitch - Νούμερο 1 κίνδυνος για την Ευρωζώνη η ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το 82% των επενδυτών - Σε χαμηλά 4 ετών οι φόβοι για την ευρωπαϊκή κρίση
Για το 71% των επενδυτών τυχόν αναταραχή σε μια ή περισσότερες αναδυόμενες αγορές θα απειλήσει την Ευρωζώνη
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και ανησυχίες που συνδέονται με τις αναδυόμενες αγορές αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες απειλές για τους ευρωπαϊκές αγορές, αντικαθιστώντας μάλιστα τους φόβους για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της τελευταίας έρευνάς τους, για τη διεξαγωγή της οποίας στράφηκε στις θέσεις των Ευρωπαίων επενδυτών.
Όπως λοιπόν επισημαίνει η Fitch, σύμφωνα με το 82% των Ευρωπαίων επενδυτών, η ουκρανική κρίση έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη γεωπολιτικής φύσεως απειλή για τις ευρωπαϊκές αγορές, σε ορίζοντα 12 μηνών.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα το 71% των συμμετεχόντων στην έρευνα, τυχόν αναταραχή σε μια ή περισσότερες αναδυόμενες αγορές θα απειλήσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Στον αντίποδα η ευρωπαϊκή κρίση χρέους ανησυχεί σημαντικά μόλις το 26% των Ευρωπαίων επενδυτών. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών!
Η έρευνα που διενήργησε η Fitch ολοκληρώθηκε στις 16 Μαΐου και συμπεριέλαβε απαντήσεις από επενδυτές, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας άνω των 5,3 τρις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης