Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Πιθανότητα άνω του 50% για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Overweight για ΧΑ, τράπεζες

JP Morgan - Πιθανότητα άνω του 50% για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Overweight για ΧΑ, τράπεζες
Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς, αποφεύγει την Εθνική - Δηλώνει αγοραστής για κάθε διόρθωση λόγω πολιτικής στο ΧΑ
Overweight για την Ελλάδα και την ελληνική αγορά συνεχίζει να δηλώνει η JP Morgan, όπως αναφέρει σε νέα, σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Key Trades and Risks - Emerging Markets Equity Strategy".
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, η συζήτηση για τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει λάβει τέλος. Η Ελλάδα ανακάμπτει και εμφανίζει ενδείξεις σταθερής βελτίωσης, γεγονός που προετοιμάζει το έδαφος για ανάπτυξη της οικονομίας το 2014, για πρώτη φορά από το 2007.
Με σωρευτική ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο 25% τα τελευταία χρόνια και την ανεργία στο 28%, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη για να επιστρέψει η χώρα στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάπτυξης.
Εστιάζοντας στις τράπεζες, η JP Μοrgan αναγνωρίζει πως ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο επιτυχής κύκλος των αυξήσεων κεφαλαίου.  Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η αμερικανική τράπεζα επαναλαμβάνει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πολιτικός, καθώς ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών της Κυριακής, η εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης, παραμένει υπό ευθεία απειλή.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να προειδοποιήσει η JP Morgan, ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από 50%. Ταυτόχρονα όμως διαμηνύει πως η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας - όποια κι αν είναι - δεν θα απειλήσει τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα της Αθήνας σε ό,τι αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
"Η JP Μorgan θα είναι αγοραστής σε κάθε διόρθωση που θα σημειωθεί στην ελληνική αγορά λόγω πολιτικής", υποστηρίζουν, ρητά και κατηγορηματικά, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Επενδυτικές συστάσεις
Η JP Morgan δηλώνει overweight για τις ελληνικές τράπεζες με κορυφαία επιλογή (top pick) την Τράπεζα Πειραιώς.
Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί κερδοφόρες τράπεζες, σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
"Θα αποφεύγαμε την Εθνική Τράπεζα, καθώς θεωρείται η λιγότερο ελκυστική σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες", καταλήγει η JP Μorgan.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης