Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Κορυφαία επιλογή των Ευρωπαίων επενδυτών ο τραπεζικός κλάδος - Βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών στην Ευρωζώνη αναμένει το 54%

Fitch - Κορυφαία επιλογή των Ευρωπαίων επενδυτών ο τραπεζικός κλάδος - Βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών στην Ευρωζώνη αναμένει το 54%
Το 47% των επενδυτών αναμένουν διατήρηση των προκλήσεων για τις τράπεζες, σε θέματα ποιότητας στοιχείων ενεργητικού, κερδοφορίας, κεφαλαίων, χρηματοδότησης, ρευστότητας
Kορυφαία επιλογή των Ευρωπαίων επενδυτών αποτελεί ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός κλάδος, όπως αποκαλύπτει, μέσω νέας, ειδικής έκθεσής του ο αμερικανικός οίκος Fitch.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας που διενήργησε ο οίκος αξιολόγησης, σύμφωνα με το 29% των συμμετεχόντων επενδυτών, κορυφαία επενδυτική επιλογή είναι ο τραπεζικός κλάδος.
Να σημειωθεί εδώ πως το εν λόγω ποσοστό, στην αντίστοιχη έρευνα της Fitch πριν από έναν χρόνο, ανερχόταν μόλις στο 15%.
Όπως προκύπτει από την ίδια έκθεση, το 54% των Ευρωπαίων επενδυτών αναμένει βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών στην  Ευρωζώνη εντός των ερχόμενων 12 μηνών.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι επενδυτές δεν ανησυχούν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Συγκεκριμένα, το 47% των επενδυτών αναμένει διατήρηση των προκλήσεων για τις τράπεζες, σε θέματα ποιότητας στοιχείων ενεργητικού, κερδοφορίας, κεφαλαίων, χρηματοδότησης, ρευστότητας.
Η νέα έρευνα της Fitch ολοκληρώθηκε στις 16/5. Σε αυτήν μετείχαν managers και επενδυτές, με συνολικά υπό διαχείριση assets άνω των 5,3 τρις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης