Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τhe Guardian – Θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εκλογές – Σημείο καμπής για την Ελλάδα η νίκη του

Τhe Guardian – Θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εκλογές – Σημείο καμπής για την Ελλάδα η νίκη του
«Πιθανόν να ταρακουνήσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής»
Θριαμβευτική χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τρεις βουλευτές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «οι εκλογές αποτέλεσαν σημείο καμπής για την Ελλάδα με τους ψηφοφόρους να δίνουν μια θριαμβευτική νίκη στο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλαν τουλάχιστον τρεις νεοναζιστές μέλη της Χρυσής Αυγής στις Βρυξέλλες» αναφέρεται σε ανταπόκριση της εφημερίδας.
Παράλληλα, κάνει λόγο για ιστορική ημέρα για την Αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τη λιτότητα, να κερδίζει με σχεδόν τέσσερις μονάδες διαφορά από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, καθώς υποχρεώθηκε σε βασανιστικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τα πακέτα διάσωσης από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι 26,4%, είναι χαμηλότερο από το 30,2% που λαμβάνουν μαζί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς επέμεινε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι η έγκριση που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο ποσοστό που συγκέντρωσε η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και σημειώνεται ότι με περίπου 9,37% των ψήφων το ποσοστό της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής είναι πιθανό να ταρακουνήσει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο ακόμη περισσότερο, καθώς εκτοξεύθηκε στην τρίτη θέση.
Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να κερδίσει τη διεθνή αποδοχή.
«Στην προσπάθειά της να κερδίσει τη διεθνή αποδοχή, η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πρόσφατα ανοίγματα σε άλλα ακροδεξιά κόμματα στην Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος και υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, την περασμένη εβδομάδα περιέγραψε τη Μαρίν Λεπέν ως «οραματίστρια», αλλά το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν έχει επανειλημμένως απορρίψει εκκλήσεις για συνεργασία από τη Χρυσή Αυγή», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης