Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - H έκβαση των εκλογών στην Ουκρανία μειώνει προσωρινά την πολιτική αβεβαιότητα - Τεράστιες οι προκλήσεις για τον νέο πρόεδρο Poroshenko

Fitch - H έκβαση των εκλογών στην Ουκρανία μειώνει προσωρινά την πολιτική αβεβαιότητα - Τεράστιες οι προκλήσεις για τον νέο πρόεδρο Poroshenko
Οι δυσκολίες για την Ουκρανία είναι μεγάλες και αντανακλώνται στην τρέχουσα αξιολόγηση CCC
Tεράστιες είναι οι προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ουκρανικού εδάφους.
Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή του ο οίκος, οι προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας - που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 25 Μαΐου - μπορούν να παράσχουν στήριξη στο πιστωτικό προφίλ της χώρας, μειώνοντας την πολιτική αβεβαιότητα, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Fitch, οι δυσκολίες για την Ουκρανία είναι μεγάλες και αντανακλώνται στην τρέχουσα αξιολόγηση CCC που δίδει ο οίκος για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια η Fitch, το ποσοστό του Petro Poroshenko στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου του δίνει την εντολή να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο είναι αβέβαιο ακόμη αν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να τερματίσει την πολιτική αβεβαιότητα που μαστίζει τη χώρα.
"Εάν η Ουκρανία κατορθώσει να επιτύχει πολιτική σταθερότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, όλα αυτά θα είναι credit positive για τη χώρα", καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης