Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marcuard: Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, θα συμπαρασύρει και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία

Marcuard: Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, θα συμπαρασύρει και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία
Μεγάλο σοκ για τις διεθνείς αγορές θα είναι μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την GaveKal Research, επενδυτικού βραχίονα της ελβετικής τράπεζας, Marcuard.
Πρώτα θύματα θα είναι οι ελληνικές τράπεζες, καθώς θα επηρεαστούν σημαντικά τα πρωτοβάθμια κεφάλαια τους. Σε δεύτερη φάση ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συμπαρασύρει και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, τις δύο χώρες δηλαδή που έκαναν χρήση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης.
Η υπόσχεση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγ. Μέρκελ, περί άνευ όρων στήριξης του ευρώ, φαίνεται ότι πέφτει στο κενό, καθώς η ηρεμία στις αγορές δεν έχει αποκατασταθεί. Το κυβερνών κόμμα στη χώρα βρίσκεται πλέον ανάμεσα στην πολιτική πίεση από το εσωτερικό και στην κριτική για τις επιλογές της από τους εταίρους. Μετά από τις εξελίξεις στη Φιλανδία, έχει διαφανεί πλέον ότι η ευρωζώνη περνά μία ιδιαίτερα δύσκολη καμπή στην ιστορία της, με τα εθνικά συμφέροντα να έρχονται σε αντίθεση με αυτά της Ζώνης.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επενδυτές θα πρέπει να διατηρούν θέσεις προστασίας έναντι της έκθεσης τους σε ομόλογα και άλλους τίτλους των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, ενώ θα πρέπει να έχουν πάρει θέσεις και έναντι μίας νέας κρίσης για τη ζώνη του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης