Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Ο αποπληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους ευρωπαίους επενδυτές – Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

tags :
Fitch - Ο αποπληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους ευρωπαίους επενδυτές – Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ
Μόλις το 4% χαρακτηρίζει τον πληθωρισμό ως υψηλό κίνδυνο, ενώ το 44% εκτιμά ότι ο αποπληθωρισμός παραμένει η πιο σοβαρή απειλή
Προσηλωμένοι στον αποπληθωριστικό κίνδυνο παραμένουν οι ευρωπαίοι επενδυτές, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τη Fitch, τα αποτελέσματα της έρευνας μεταξύ των ευρωαπαίων επενδυτών σταθερού εισοδήματος για το β΄τρίμηνο του 2014, προκύπτει ότι οι ευρωπαίοι επενδυτές φοβούνται τον αποπληθωρισμό περισσότερο από ότι τον πληθωρισμό, παρά το γεγονός ότι ανακάμπτει σταδιακά η οικονομία.
Μόλις το 4% όσων συμμετείχαν, χαρακτηρίζει τον πληθωρισμό ως υψηλό κίνδυνο, ενώ το 44% εκτιμά ότι ο αποπληθωρισμός παραμένει η πιο σοβαρή απειλή.
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία είναι αμετάβλητα έναντι του Ιανουαρίου, ωστόσο έχουν μεταβληθεί σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013, όταν οι επενδυτές ήταν «μοιρασμένοι».
Οι απόψεις των επενδυτών αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αύριο Πέμπτη και την ανακοίνωση μέτρων για την καταπολέμηση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Η έρευνα της διενεργήθηκε από τις 2 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης