Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse – Το φθηνότερο ευρώ... προϋπόθεση για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης - Η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε μεγάλο βήμα

Credit Suisse – Το φθηνότερο ευρώ... προϋπόθεση για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης - Η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε μεγάλο βήμα
Στην ΕΚΤ η τύχη της ευρωπαϊκής οικονομίας και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από ένα φθηνότερο ευρώ εάν θέλει να δει την ανάπτυξη της να παίρνει πιο έντονο ρυθμό σε σχέση με το αναιμικό 0,2% που εμφάνισε το α' 3μηνο του έτους, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Η ελβετική τράπεζα θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ανακοινώσει σήμερα ένα ισχυρό πρόγραμμα μείωσης των επιτοκίων και αύξησης της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να διευκολύνει την οικονομία της Ευρωζώνης.
Αλλά και πάλι το ευρώ θα βρεθεί αργά ή γρήγορα αντιμέτωπο με δύο μέτωπα.
Πρώτον, ότι η ευρωζώνη εμφάνισε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 21,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, μόλις λίγο λιγότερο από το πλεόνασμα ρεκόρ των 25,3 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Δεύτερον, ότι οι αναλυτές συναλλάγματος διαπιστώνουν ότι οι ξένοι επενδυτές είναι ενθουσιώδεις αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων σε ευρώ (κυρίως μετοχών) από το 2010, χάρη στη μείωση των επιτοκίων και τη σταθερή βελτίωση των περιφερειακών αγορών.
Έτσι, από τεχνικής απόψεως, η ΕΚΤ εάν δεν προβεί σε ένα μεγάλο βήμα και ξαναμείνει σε λεκτικές παρεμβάσεις, όπως μας συνηθίζει τελευταία, δεν θα επιτύχει πολλά πράγματα στις αγορές.
Σύμφωνα με την Credit Suisse το σημείο στο οποίο πρέπει να λάβουν σοβαρά οι επενδυτές αν θέλουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της ΕΚΤ είναι οι προοπτικές του πληθωρισμού μετά το 2016.
Οι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού δεν έχουν ξεπεράσει το 1% από τον Σεπτέμβριο του 2013, εξέλιξη που υποδηλώνει τη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση.
Αλλά η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να ενεργήσει αν αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό κάτω από το 1,5% για τον Ιούνιο του 2016.




Πρώτη ενημέρωση: 08:13, Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης