Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal - Πολύ δύσκολη υπόθεση η ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης (start up) στην Ελλάδα - Πονοκέφαλος η γραφειοκρατία

Wall Street Journal - Πολύ δύσκολη υπόθεση η ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης (start up) στην Ελλάδα - Πονοκέφαλος η γραφειοκρατία
Το 2013 υπήρχαν 144 start ups στην Ελλάδα, από μόλις 16 το 2010!
Αντιμέτωπη με ασυνήθιστα εμπόδια βρίσκεται η προσπάθεια των Ελλήνων να ιδρύσουν μια νεοφυή επιχείρηση (start up), όπως αναφέρει σε νέο, σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης (start up) δεν είναι πουθενά μια εύκολη υπόθεση. Ωστόσο για την Ελλάδα, μια χώρα που μόλις εμφανίζει τα πρώτα σημάδια μιας ήπιας ανάπτυξης, αυτή η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Παρουσιάζοντας την προσπάθεια δύο νέων Ελλήνων πολιτών για την ίδρυση μιας start up, η εφημερίδα περιγράφει τον πονοκέφαλο της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα... διάρκειας ενός ολόκληρου έτους!
"Παρά τα μεγάλα εμπόδια, η Ελλάδα τείνει να καταστεί ένα από τα πιο απίθανα... φωτεινά σημεία στην εκκολαπτόμενη τεχνολογική σκηνή της Ευρώπης, μέσω του στοιχήματος ίδρυσης start ups!", δεν διστάζει να αναφέρει η εφημερίδα.
Eπικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία της Endeavor, η εφημερίδα παρουσιάζει τα εξής στοιχεία: Το 2013 υπήρχαν 144 start ups στην Ελλάδα, από μόλις 16 το 2010!
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, το 2013 είχαν επενδυθεί σε start ups 42 εκατ. ευρώ, από 500 χιλ.ευρώ το 2010!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης