Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ευρωπαϊκή βόμβα - Ουραγός στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα - Βρίσκεται στις τρεις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ των 28 με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Ευρωπαϊκή βόμβα - Ουραγός στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα - Βρίσκεται στις τρεις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ των 28 με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία
Αποκαλυπτική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία φέρνει στη δημοσιότητα η Wall Street Journal
H Φινλανδία είναι η πιο ανταγωνιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Σουηδία, στην τρίτη την Ολλανδία και στην τέταρτη τη Δανία. Στον αντίποδα οι τρεις λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία....
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη τα αποτελέσματα νέας ευρωπαϊκής έρευνας.
Ακολούθως στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μ. Βρετανία, στην έκτη το Λουξεμβούργο, στην έβδομη το Βέλγιο, ενώ ακολουθεί στην όγδοη θέση η Γαλλία.
Αποτιμώντας η εφημερίδα τα εν λόγω αποτελέσματα παρατηρεί το προφανές: Οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά διαθέτουν υψηλότερη ανταγωνιστικότητα από τις χώρες του Νότου.
Από τα αξιοσημείωτα της έκθεσης που παρουσιάζει η Wall Street Journal, είναι η Μάλτα. Η χώρα, πάντα σε όρους ανταγωνιστικότητας, πραγματοποίησε άλμα από την 18η θέση στην 14η θέση. Στον αντίποδα, η Σλοβενία υποχώρησε στην 16η θέση, από τη 13η που κατείχει πρότινος.
Παρουσιάζοντας την εν λόγω έρευνα, η Catherine Day, γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απηύθυνε έκκληση προς όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να μην εφησυχάσουν, ακόμη κι αν τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης ανήκουν πλέον στο παρελθόν.  
"Δεν έχει καμία ουσία να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης, αν δεν βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου", δήλωσε χαρακτηριστικά, από τις Βρυξέλλες, η Catherine Day.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης