Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Το ΔΝΤ επικροτεί τις προσπάθειες της Ελλάδας και συστήνει στους Ευρωπαίους να προχωρήσουν τη νέα αναδιάρθρωση χρέους

Goldman Sachs - Το ΔΝΤ επικροτεί τις προσπάθειες της Ελλάδας και συστήνει στους Ευρωπαίους να προχωρήσουν τη νέα αναδιάρθρωση χρέους
Πως σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα τη νέα έκθεση του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Στην ανάγκη του νέου γύρου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται η Goldman Sachs, «διαβάζοντας» λέξη προς λέξη τη νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, σε σχετική έκθεσή τους, το ΔΝΤ αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην κατεύθυνση ανάταξης της οικονομίας της.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Ουάσιγκτον οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία παραμένουν. Μεγαλύτερες προκλήσεις παραμένουν, χωρίς αμφιβολία, το υπέρογκο δημόσιο χρέος και τα NPLs των ελληνικών τραπεζών.
Σε ό,τι αφορά τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η Goldman Sachs, σχολιάζει χαρακτηριστικά πως "ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα, P. Thomsen, δήλωσε χθες πως υπάρχει ένα συμφωνηθέν πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μέσω του οποίου θα προωθηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης