Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barrons - Πιθανή άνοδος 20% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ορίζοντα 12 μηνών

Barrons - Πιθανή άνοδος 20% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ορίζοντα 12 μηνών
H Εθνική Τράπεζα, βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Πιθανή άνοδο 20% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ορίζοντα 12 μηνών, προβλέπει σε ανάλυσή του το περιοδικό Barron’s.
Σε ανάλυσή του με τίτλο «Taking a Shine to a Cleaned-Up Greek Bank» και ημερομηνία 14 Ιουνίου 2014, το Barrons.com σημειώνει ότι η Εθνική Τράπεζα, βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που αποτελεί καταλύτη για τους επενδυτές επί του παρόντος.
Η Εθνική έχει εγγράψει σημαντικές ζημιές κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά πλέον υποχωρούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και έχει επιστρέψει σε κερδοφορία, κάτι που την θέτει μπροστά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αναφέρει.
Επίσης, η Εθνική παράγει υγιή κερδοφορία σε Νοτιοανατολική Ευρώπη και Τουρκία, υπογραμμίζει σε ανάλυσή του το Barrons, αψηφώντας τον σκεπτικισμό των επενδυτών για τις αναδυόμενες αγορές.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν την τιμή-στόχο στα 4,54 δολάρια από την τρέχουσα τιμή στα 3,83 δολάρια για ADR της Εθνικής στη Wall Street.
Παράλληλα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Εθνική διαπραγματεύεται σε επίπεδα 1,2 φορές τη λογιστική της αξία, στις 26 φορές επί των εκτιμώμενων κερδών του 2014 και στις 12 φορές επί της εκτιμώμενης κερδοφορίας του 2015.
Όπως σημειώνει το περιοδικό, η τράπεζα ιδρύθηκε το 1841 και ελέγχει το 25% της λιανικής τραπεζικής και το 25% των καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ χαρακτηρίζει σημαντική τη συνεισφορά της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης