Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank - Oρόσημο για την Ελλάδα το 2μηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου - Kρίνεται το τρίτο δάνειο

Deutsche Bank - Oρόσημο για την Ελλάδα το 2μηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου - Kρίνεται το τρίτο δάνειο
Για το 2014 η γερμανική τράπεζα τοποθετεί στο +1% την ανάπτυξη της Ελλάδας, έναντι προβλέψεων για ανάπτυξη +0,6% της τρόικας
Ορόσημο για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου η Deutsche Bank, με αιχμή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου είναι κρίσιμο για την Ελλάδα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Focus Europe Closer, but not close enough", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, οι επικείμενες διαβουλεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σημαντικές, καθώς από την έκβασή τους θα καθοριστεί εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικώς ένα νέο, τρίτο δάνειο.
Κρίσιμες θεωρούνται οι διαβουλεύσεις και για έναν ακόμη λόγο, αφού, όπως επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, κατά τη διάρκεια αυτών θα αποφασιστεί ποια μορφή θα λάβει η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Όπως όλα δείχνουν, στόχος της Ελλάδας είναι η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων και η μείωση των επιτοκίων", σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, αποτιμώντας τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Deutsche Bank εξακολουθεί να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
Για το 2014, η γερμανική τράπεζα τοποθετεί στο +1% την ανάπτυξη της Ελλάδας. Η Αθήνα - από κοινού με την τρόικα - την τοποθετεί στο +0,6%.
Για το 2015, η η γερμανική τράπεζα τοποθετεί στο +2,2% την ανάπτυξη της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης