Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Διαψεύδει τις προσδοκίες των αναλυτών η ΕΚΤ - Δεν θα υπάρξει νέα δράση τους επόμενους μήνες - Τα μέτρα ήδη ανακοινώθηκαν

Bloomberg - Διαψεύδει τις προσδοκίες των αναλυτών η ΕΚΤ - Δεν θα υπάρξει νέα δράση τους επόμενους μήνες - Τα μέτρα ήδη ανακοινώθηκαν
"Η ΕΚΤ θα απέχει από τη λήψη τυχόν περαιτέρω μέτρων τους επόμενους μήνες... "
Διαψεύδει τις προσδοκίες των αναλυτών περί λήψης νέων μέτρων - μετά την αποκάλυψη του "πεντάσφαιρου" bazookα στις 5 Ιουνίου - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"Η ΕΚΤ θα απέχει από τη λήψη τυχόν περαιτέρω μέτρων τους επόμενους μήνες", δηλώνουν αξιωματούχοι της ΕΚΤ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, το μείζον ζήτημα είναι το εξής: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να δηλώνουν απρόθυμες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων.

Διαψεύδονται οι προσδοκίες των αναλυτών - Τι ανέφερε νωρίτερα δημοσκόπηση του ίδιου πρακτορείου
Σε ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα ετοιμάζεται να προχωρήσει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, εκτιμούν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
H απόφαση της ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου, να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων σε αρνητικά επίπεδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, σηματοδότησε το τέλος των συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει την αγορά ABS (asset-backed securities) σε ορίζοντας έτους.
Επίσης οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το 2016, αν και εμφανίζονται διχασμένοι, όσον αφορά την υιοθέτηση ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Ειδικότερα, 31 εκ των 33 οικονομολόγων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, προβλέπουν αγορά ABS από την ΕΚΤ έως τον Ιούνιο του 2015. Δεκατέσσερις προβλέπουν πρόγραμμα QE κάποια στιγμή, ενώ δέκα εξ’ αυτών το τοποθετούν έως τα μέσα του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης