Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αντιστέκεται στην… αισιοδοξία της Ευρωζώνης το CEPR – Η οικονομία παραμένει σε ύφεση - Μικρό «διάλειμμα» η πρόσφατη ανάκαμψη

Αντιστέκεται στην… αισιοδοξία της Ευρωζώνης το CEPR – Η οικονομία παραμένει σε ύφεση - Μικρό «διάλειμμα» η πρόσφατη ανάκαμψη
«Τα συνεχόμενα τρίμηνα θετικών αλλά εξαιρετικά αδύναμων οικονομικών εξελίξεων από τις αρχές του 2013 δεν συνιστούν επαρκή ένδειξη»
Τις χαρμόσυνες ιαχές περί υπέρβασης της ευρωπαϊκής κρίσης, απορρίπτει το βρετανικό think tank  Centre for Economic Policy Research.
Ειδικότερα, το CEPR προειδοποιεί πως η ευρωπαϊκή οικονομία ενδέχεται να βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, θέτοντας μάλιστα, το ερώτημα εάν «η οικονομία της Ευρωζώνης στέκεται απλά στο χείλος του γκρεμού, έτοιμη να αρχίσει να πέφτει με το παραμικρό σπρώξιμο από εξωτερικές δυνάμεις;».
Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει, η ανάπτυξη υπήρξε ιδιαίτερα ασθενής το τελευταίο έτος (2013) για να μιλήσουμε για ανάκαμψη. «Αντίθετα, μπορεί απλά να είμαστε στο στάδιο προσωρινής παύσης της ύφεσης που ξεκίνησε στο δ΄ τρίμηνο του 2011» επισημαίνει χαρακτηριστικά, το βρετανικό think tank.
«Τα συνεχόμενα τρίμηνα θετικών αλλά εξαιρετικά αδύναμων οικονομικών εξελίξεων από τις αρχές του 2013 δεν συνιστούν επαρκή ένδειξη πως η ύφεση στην Ευρωζώνη που ξεκίνησε μετά το γ΄ τρίμηνο του 2011 έχει λήξει» τονίζει εν συνεχεία., αποδομώντας το success story της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης